Ezt a képet csak azok értik, akik (voltak) kollégisták
Mit tesz az ember, ha nincs a közelben használható tűzhely, de valamiből mégis vacsorát szeretne készíteni?
Mit tesz az ember, ha nincs a közelben használható tűzhely, de valamiből mégis vacsorát szeretne készíteni?
Aligha van olyan kolis, aki hetente legalább egyszer ne enne por- vagy tésztalevest, májkrémes vagy párizsis zsömlét, porból készített bolognait. Persze jóból is megárt a sok, a kevésbé jó ételekből meg pláne: aligha véletlen, hogy a nyári szünetben azok is rosszul lesznek a paradicsomszósz vagy a májkrém illatától, akik az egyetem előtt még szerették. Tipikus kolis ételeket gyűjtöttünk össze.
„A hagyományos dolgozat olyan, mintha mindenkinek ugyanazt a cipőt kellene hordania" – vallja Barbarics Márta, aki ahelyett, hogy sztenderdizált dolgozatokat íratna, mindenkit saját magához képes értékel. Az év végi jegy nem az osztályzatok átlagától, hanem az év folyamán szerzett pontoktól függ.