#kémiaérettségi

Érettségi-felvételi Eduline

A kémiaérettségitől a művészettörténetig: a második vizsgahét feladatsorai és megoldásai egy helyen

Véget ért a 2021-es tavaszi vizsgaszezon második hete. Hétfőn 8 órakor a nemzetiségi nyelv és irodalom vizsgákkal indítottak a diákok, hét közben tartották a szakmai érettségiket, pénteken pedig többek között művészettörténetből is megmutathatták a vizsgázók, hogy mit tudnak. Mutatjuk az összes közép- és emelt szintű feladatsort és a megoldásokat.

Érettségi-felvételi Csik Veronika

Kémiaérettségi után: milyen tudásra lesz szükség az egyetemen?

Nemrég ért véget a kémiaérettségi, a diákok többsége emelt szinten írásbelizett, hiszen az orvosi és a gyógyszerészképzés beugrója is ez a vizsga. Az egyetemen más kémiai témakörökön lesz a hangsúly, mint a középiskolában – erről kérdeztük Dr. Fittler Andrást, a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának dékánhelyettesét. A kémia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.

Érettségi-felvételi Tóth Alexandra

Van olyan szak, ahova a bejutáshoz kémiából és bioszból is kötelező az emelt szintű érettségi

A felvételi követelménynek továbbra is része az emelt szintű érettségi (alap és osztatlan mesterképzés esetében) – vagyis legalább egy tárgyból minden felvételizőnek kötelező ilyen vizsgát tennie. Sőt, olyan képzés is van, ahol két vizsgatárgyból is emeltezni kell a bejutáshoz, méghozzá nem is akármiből: biológiából és kémiából.

Felnőttképzés Eduline

Torlódás és lassuló forgalom: ma is érdemes korábban elindulni

Ma kezdődnek a természettudományos tárgyak érettségi vizsgái: délelőtt kémia-, délután földrajzérettségi lesz. A vizsgák és a személyes oktatásra visszaállt iskolák miatt ma reggel valószínűleg ismét sokan indulnak útnak - megnéztük, mi a helyzet az utakon és azt is, milyen időre számíthatunk ma.

Érettségi-felvételi Eduline

Szervetlen és szerves kémiai periódusos rendszerrel - ilyen lesz a mai kémiaérettségi

Reggel 8 órától kémiából, délután 14 órától pedig földrajzból vizsgáznak az érettségizők. De mégis hogyan fognak kinézni a feladatlapok? Milyenek a pontszámítási szabályok, és mennyi idő lesz a feladatsorokra? Összeszedtünk mindent, az első vizsgáról. A kémia érettségi nap szakmai támogatását köszönjük a Pécsi Tudományegyetem Gyógyszerésztudományi Karának.