#gasztronómia

Campus life Tarnay Kristóf Ábel

Bakancslista a nyárra, hogy kitörj a komfortzónádból

Nem akarunk közhelyekbe fulladni, amikor tippeket adunk, miket lehet érdemes kipróbálni a nyáron, így nem azzal kezdjük, hogy mennyit fuss és hány koncert lesz, amit semmiképp nem lehet kihagyni (dehogynem, fellépnek később is). Inkább egy picit arra buzdítunk, a megszokottakból kilépve nyiss új emberek, szokások és kulturális események felé.

Felnőttképzés Eduline

Gasztrotagozat indul a Werkakadémián

A három éve alapított Werk Akadémia 2010 októberétől elindítja gasztrotagozatát: a csaknem százórás képzésen a résztvevők alapvető tájékozottságot nyernek a hazai és a nemzetközi gasztronómia - táplálkozáskultúra - legújabb törekvéseiről.

Magas pontszámokkal a legjobb szakokra kerülnek be, de a beiratkozásig már nem jutnak el Felsőoktatás Székács Linda

Magas pontszámokkal a legjobb szakokra kerülnek be, de a beiratkozásig már nem jutnak el

A magyar felsőoktatás-politika évről évre sikerként könyveli el, hogy nagyjából az elmúlt három évben jelentősen nőtt a magyar egyetemekre jelentkezők és felvettek száma. Arról viszont nincsenek statisztikák, hogy a felvettek közül végül ténylegesen hányan iratkoznak be és kezdik el a tanulmányaikat a magyar intézményekben. A meglévő adatok viszont azt mutatják; gyakran épp a legtehetségesebb diákok azok, akik nem itthon folytatják.