Készüljünk a vizsgaidőszakra: újabb ingyenes app a hatékony tanulásért Campus life
Eduline

Készüljünk a vizsgaidőszakra: újabb ingyenes app a hatékony tanulásért

A telefon-függőség komoly dolog, főleg, ha online oktatás van, kijárási korlátozások és még a barátokkal sem nagyon lehet összefutni. Mutatunk egy appot, ami segíthet a koncentrációban.

Egy kutatás szerint, amit a London School of Economics and Politology (LSE) végzett, legtöbben komoly késztetést érzünk, hogy a telefonunkat folyamatosan figyeljük és használjuk, ez a függőség pedig szinte már egy dohányos nikotinéhségével is összemérhető.

A legérdekesebb ez egészben, hogy azt gondolnánk, ez a folyamatos értesítésözön miatt van, hiszen mindig üzen, vagy taggel valaki, azonban a tanulmány rávilágított, hogy ez nem így van. A folyamatos görgetést 89 százalékban meg sem szakítjuk a tanulmány szerint, és csak 11 százalékban nézzük meg amiatt a telefonunkat, mert egy értesítést kaptunk.

Mivel az elmúlt fél évben mindenki megtapasztalta, milyen a távoktatás, és milyen folyamatosan a gép előtt görnyedni - sőt sokan most is ebben élnek -, újabb appot hoztunk, amivel egy kicsit jobban összpontosíthattok és jobban megszervezhetitek a tennivalóitokat.

Mivel a középiskolai és egyetemi távoktatás sok helyen komolyabb korlátok, szabályok nélkül zajlik, sokan rá vannak kényszerülve, hogy teljesen saját belátásuk szerint tanuljanak, készüljenek. Az órák és az előadások online bármikor elérhetőek, így a halogatás nagymesterei is azon kapják magukat, hogy még több dolgot halasztanak egyik napról a másikra. Sokaknak pedig teljesen felborult a napirendje és miután nem kell nyolckor kelni, éjszakába nyúló tanulásokkal hozzák be a napközben átaludt határidőket.

Korábban már írtunk nektek a Forestről, amivel interaktívan szervezhetitek a napjaitokat, miközben fákat virtuális ültettek. Most egy újabb ingyenes appot próbáltunk ki. A Helios is hasonló elven működik, mint a fent említett Forest. Itt is szervezhettek és időzíthettek programokat, teendőket. Az egyes feladatokra fordított időt rögzíthetitek és később vissza is kereshetitek a statisztikák miatt.

Ezen felül hangjelzést és értesítéseket állíthattok be emlékeztetőül az egyes teendőitekhez, így a halogatás szóba sem jöhet. Mivel az alkalmazásban egy helyen láttok minden feladatot, átláthatóbb és tervezhetőbb lesz a hetetek és a napotok is. Ez nem csak a közelgő vizsgaidőszak miatt lehet hasznos az egyetemistáknak, hanem azoknak is jól jöhet, akik az iskola mellett más projektekben is részt vesznek. Magánórák, edzések és egyéb teendők programozására is használhatjátok.

Fákkal a jobb jegyekért? Ingyenes appot mutatunk, amivel időmágussá válhattok

Kutatások támasztják alá, hogy a járvány alatt még többet lógunk a telefonunkon, mint eddig. Mutatunk egy ingyenes appot, amivel egy kis időre megszabadulhattok az értesítésektől és a folyamatosa görgetési kényszertől és úgy tanulhattok, mint még soha.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés