Ezek voltak az év legnépszerűbb helyesírási tesztjei Kvíz
Eduline

Ezek voltak az év legnépszerűbb helyesírási tesztjei

Az egyik legkedveltebb teszttípus a helyesírási teszt, ezeket szívesen töltitek ki. Most készítettünk egy válogatást azokból a tesztekből, melyeket a legtöbben és a legtöbbször töltöttetek ki a 2020-as évben.

Ebben a teszt arra voltunk kíváncsiak, hogy álltok a szóösszetételekkel, itt pedig arra kellett válaszolnotok, hogy vajon hogyan írjuk helyesen a szavakat. Ha kicsit játékosabb tesztre vágytok, akkor ezt ajánljuk, ahol a hiányzó betűket kell kitalálnotok. Melyik lehet a kakukktojás? Itt erre a kérdésre kerestük a választ, megtaláljátok?

A rövid vagy hosszú magénhangzók sem maradhattak ki, és azt is kideríthetitek, hogy tudtok-e annyit, mint egy felvételiző vagy mint egy nyolcadikos. Ha pedig gyakorolnátok a friss helyesírási szabályokat, akkor itt megtehetitek.

Természetesen a helyesírási tesztekből nem maradhat ki az j vagy ly feladvány sem, így erre is találtok gyakorlási lehetőséget. Szintén fontos kérdés, hogy valamit külön vagy egybe írunk, ebből a feladatból kiderül, hogy nektek hogy megy.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés