Ezen a területen a BME-s diplomások keresnek a legtöbbet Pályakezdés
Eduline

Ezen a területen a BME-s diplomások keresnek a legtöbbet

Mennyi a havi fizetése azoknak a diplomásoknak, akik matematika-, biológia-, vagy éppen földrajzszakon végeztek? Itt vannak a természettudományi terület fizetési adatai.

Messze a BME-s diplomások fizetése a legmagasabb a természettudomány területén belül, derül ki a nemrégiben megjelent 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeiből. Azok a pályakezdők, akik a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen végeztek valamilyen természettudományi képzést, 340-360 ezer forint közötti bruttó havi fizetéssel számolhatnak.

Az átlagfizetés 250 ezer forint körül alakul, amely jól látszik az ábrán is: az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Wesley János Főiskola és a Szegedi Tudományegyetem diplomás dolgozói még valamennyivel többet, 260-280 ezer forint körül keresnek, a többi egyetemről hasonló adatokról számoltak be.

Az adatok egyébként a végzés után 1,5–3,5 évvel (vagyis 2017 decemberében) elért, 2014-ben és 2016-ban diplomázottak jövedelmére vonatkoznak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Mennyit lehet keresni bölcsészdiplomával?

Mennyit keres havonta egy bölcsészettudományi képzést végzett friss diplomás? Mutatjuk a 2018-as diplomás-pályakövetési kutatás eredményeit.

Hirdetés