Gyorsan állást találnak a friss diplomások Pályakezdés
Eduline

Gyorsan állást találnak a friss diplomások

Az EU országai közül Magyarországon a hetedik legmagasabb a friss diplomások foglalkoztatottsági aránya – írja az Eurostat adatai alapján a hvg.hu.

A hvg.hu cikkében az áll: azoknak, akik az elmúlt három évben fejezték be az egyetemet vagy főiskolát, és nem kezdtek bele újabb tanulmányokba, 91,5 százaléka dolgozik.

Az EU-átlagnál ez 6 százalékponttal jobb arány.

Végre elismerték: az egyik legjobb befektetés a továbbtanulás

A friss diplomások között gyakorlatilag nincs munkanélküliség - jelentette ki Horváth Zita felsőoktatásért felelős helyettes államtitkár az M1 aktuális csatorna kedd esti műsorában.

Az EU-ban a legjobban a máltaiak állnak, náluk 96,7 százalék a mutató, de nem sokkal maradt le mögöttük Hollandia és Németország sem.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz Campus life Szabó Fruzsina

Nem maradnak el az idei gólyatáborok, de védettségi igazolványra minden elsőévesnek szüksége lesz

Van, ahol gyorstesztekkel és napi kötelező lázméréssel, máshol állandó egészségügyi stábbal, betegszobával, fertőtlenítőpontokkal készülnek az idei egyetemi gólyatáborokra a szervezők. Bár a legtöbb felsőoktatási intézményben azzal számolnak, hogy a koronavírus-járvány miatt idén nem kell majd lefújni a programokat, a szabályok szigorúak: csak azok az elsőévesek gólyatáborozhatnak, akiknek van védettségi igazolványuk.