Így tanulhattok teljesen ingyen angolul, németül vagy más nyelven: újabb fejlesztés Nyelvtanulás
Eduline

Így tanulhattok teljesen ingyen angolul, németül vagy más nyelven: újabb fejlesztés

Újabb fejlesztéssel rukkolt elő a Duolingo, amely mára hatalmas oktatási platformmá nőtte ki magát. Ez az az oldal, ahol bárki ingyenesen tanulhat nyelvet. Ma már nemcsak angolul, hanem olaszul, magyarul, spanyolul vagy akár hollandul is elkezdhetünk tanulni ezen a felületen.

A Duolingóban minden egyes feladat szintekre van bontva, így az is használhatja, aki gyakorolni szeretne, de annak is remek, aki most kezdte az adott nyelv megismerését. Az ismétlésen és vizualitáson alapuló rendszer szakaszokban fejleszti a szókincset és a nyelvtant is.

A 20 millió felhasználós bázissal rendelkező Duolingo a legnépszerűbb nyelvoktató alkalmazás, az elmúlt időszakban ráadásul folyamatosan fejleszti a a lehetőségeit. Magyar nyelven is elérhetővé tették a tanulást, most pedig, egy év várakozás után Androidon is elérhető. A türelmet óriási tananyaggal hálálják meg - írja a hvg.hu.

A lap szerint vitathatatlan, hogy a Duolingo számít a világ legnépszerűbb nyelvtanító eszközének, ezért örültek tavaly nagyon az iPhone-osok, hogy megjelent az app játékos változata. A szókincset fejlesztő Tinycards az eredetinél is könnyebb módja a tanulásnak, de egy évet kellett várni, hogy Androidra is megjelenjen. 

Nem véletlenül szeretik milliók a Duolingót, tervezői − Luis Von Ahn, a Carnegie Mellon egyetem professzora és egykori doktoranduszhallgatója, Severin Hacker − hatékony eszközt vetettek be a nyelvtanulók motiválására: a játékos formát.

Ezért az elmúlt egy évben több mint 200 ezer játékos kurzussal bővítették az alkalmazást. A szórakoztatásra is nagyon odafigyeltek a fejlesztők és a játék felhasználói – saját kurzust is lehet készíteni a "+Create" feliratra kattintva –, hiszen a Pokémon vagy a Trónok harca világából emeltek ki témákat és szavakat, hogy még élvezetesebb legyen a tanulás.

Így tanulhattok nyelveket teljesen ingyen: új Duolingo-funkciót próbálhattok ki

Új szolgáltatással rukkolt elő a világ legnépszerűbb nyelvtanuló platformja, a Duolingo: családtagok, barátok, ismerősök csoportokat hozhatnak létre, és egymást segítve/egymással versenyezve tanulhatnak idegen nyelveket. A Duolingo Language Clubot már az alkalmazás 1,7 millió magyar felhasználója is kipróbálhatja. A Duolingo "klubokban" - amelyek már elérhetők az alkalmazáson belül - a tagok láthatják egymás eredményeit, előrehaladását, így egymást motiválják.

 

Hirdetés