Szótár, igeragozó, beszédfelismerő: olasz nyelvtanulás egyetlen alkalmazással Nyelvtanulás
Tóth Alexandra

Szótár, igeragozó, beszédfelismerő: olasz nyelvtanulás egyetlen alkalmazással

Május 25-én az olaszérettségikkel zárul a tavaszi írásbeli vizsgaszezon. Ennek apropóján most azokra is gondoltunk, akik korábban még nem tették, de szívesen megismerkednének az olasz nyelvvel. Appajánló.

Ezzel az ingyenes alkalmazással egyszerűen sajátíthatjátok el az olasz szavakat, kifejezéseket, fejleszthetitek a nyelvtanotokat, mondatokat alkothattok, és részt vehettek hétköznapi beszélgetésekben.

Fejleszthetitek az írás-, olvasás-, hallás-, és beszédkészségeiteket, a hatékonyabb tanulás érdekében pedig szótárral, igeragozóval és úgynevezett ’state-of-the-art’ beszédfelismerő technológiával is felszerelték az alkalmazást – ami azt jelenti, hogy az app ellenőrzi a szavaitokat, és csak akkor kaptok pozitív visszajelzést, ha az olasz beszédetek tiszta és helyes, így javul majd a kiejtésetek.

Mit tud pontosan az alkalmazás?

A tökéletes olasz kiejtést szinkronszínészek anyanyelvi társalgásaiból tanulhatjátok meg, miközben a legalapvetőbb szavakkal és kifejezésekkel gazdagíthatjátok a szókincseteket. Ha pedig nemcsak ismerkednétek az olasszal, hanem komolyabban is beleásnátok magatokat a nyelv rejtelmeibe, akkor az igékre kattintva a teljes igeragozási rendszert megnézhetitek.

A folyamatos statisztikai elemzések azt is lehetővé teszik, hogy nyomon kövessétek a fejlődéseteket. A ranglistának köszönhetően pedig a barátaitok és családtagjaitok szintjét is figyelemmel kísérhetitek, illetve versenyezhettek, hogy ki lesz a legjobb.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés