Három ingyenes app (nem csak) angolérettségire készülőknek Nyelvtanulás
Tóth Alexandra

Három ingyenes app (nem csak) angolérettségire készülőknek

Ha idén érettségiztek, azért, ha csak gyakorolnátok egy kicsit az angolt, akkor azért érdemes kipróbálnotok ezeket az alkalmazásokat.

Érettségi feladatok

Bár ebben az alkalmazásban angolérettségi feladatsorokat találtok, akkor is érdemes lehet tesztelnetek a tudásotokat, ha még (vagy már) nem idén vizsgáztok. Külön-külön feladatlapokat kérhettek az olvasott szövegértés, a nyelvhelyesség és a hallott szöveg gyakorlásához. Ezen kívül vegyes feladatsorok kitöltésére is van lehetőségetek, ami az érettségihez hasonlóan tíz feladatból áll – négy olvasott szövegértésből, és három-három nyelvhelyességből, illetve hallott szövegértésből.

Ha végére értetek, a kombinált feladatlapnál az eredményt, az érettségi értékelésénél használt arányoknak megfelelően átszámolja. Az alkalmazás az eredményeitekről statisztikát is vezet, külön szétbontva a különböző vizsgarészek eredményeit.

Szókincsbővítés

A biztos nyelvtudás egyik alapja a szókincsfejlesztés, ha viszont már unjátok a klasszikus módszereket, a Skeebdo tetszeni fog tetszeni fog nektek, mivel ebben rengeteg film és sorozat 40 ezer különféle kifejezését találjátok meg. A magyar startup tervei szerint később a filmek és sorozatok mellett könyvek, újságcikkek, illetve YouTube-videók szókincsét is beépítenék az adatbázisba. Az app androidos eszközökre, valamint iPhone-ra és iPadre is elérhető.

Angoltanulás, szó szerint játszva

A Xeropan elnevezésű app érdekessége, hogy szó szerint játszva tanulhattok, ugyanis a feladatok egy kalandos történelmi utazásra épülnek, ahol Max Professzorral, a személyes nyelvtanárotokkal menthetitek meg a világot.

Az app letöltésével videós leckéken, szókártyákon, fordítási feladatokon és folyamatosan frissülő tartalmakon keresztül tanulhattok, valamint a chatbotok, azaz mesterséges inteligencia segítségével a kiejtéseteket is fejleszthetitek. Ez utóbbi a Xeropan egyik legnagyobb előnye, hiszen nagyon sokan félnek megszólalni idegen nyelven, így az alkalmazással anélkül gyakorolhattok, hogy kínosan éreznétek magatokat.

A Xeropant ingyenesen IOS-re innen, Androidra innen, böngészőbe pedig innen érhetitek el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés