Három egyszerű tipp, amivel könnyebben mehet a nyelvtanulás Nyelvtanulás
Eduline

Három egyszerű tipp, amivel könnyebben mehet a nyelvtanulás

A nyelvtanulás - főleg friss nyelvtanulóknak és főleg távoktatásban - nem mindig egyszerű. Ha nem vagytok elégedettek magatokkal, elbizonytalanodtatok vagy elkedvetlenedtetek, érdemes lehet elgondolkozni azon, vajon nektek való-e az a módszer, amiben most tanuljátok a nyelvetek. Összeszedtünk három tippet, ami beválhat, ha belefáradtatok a magolásba.

Készítsetek szókártyákat 

Sokaknak már bevált, ha még nem próbáltátok, akkor érdemes kipróbálni. Ha az iskolában megszoktátok, hogy a nyelvtanulás a szavak memorizálásából áll, akkor gyorsan érdemes szemléletet váltanotok, ugyanis a szótárfüzetszerű angol–magyar szópárok bemagolásánál sokkal izgalmasabb és megjegyezhetőbb, ha szófordulatokat tanultok és jelentésüket példamondatokon keresztül jegyzitek meg. Az új szavakat és kifejezéseket szótárfüzet helyett írjátok ki kis cetlikre, egyik oldalára magában, a másik oldalára példamondatokban.   

Hallgassátok magatokat, hallgassatok másokat

Ha megakadtatok a tanulásban vagy fogytán a lelkesedés, érdemes olyan módszereket is kipróbálnotok, amik az auditív tanulóknak valók. Azok, akik ebbe a csoportba tartoznak, hallás alapján sokkal könnyebben tanulnak. Használhattok hangoskönyvet, hallgathattok angol nyelvű előadásokat, sőt a zenék is számítanak. A szókincsbővítésében az egyik a leghatékonyabb módszer, ha a telefonotokra felmondjátok a tanulandó kifejezéseket, majd napközben többször visszahallgatjátok.

Rajzoljátok le

Ha nem próbáltátok még, itt az idő. Próbáljátok ki, hogy az angol kifejezés mellé odarajzoljátok a jelentését. Nem szükséges, hogy őstehetségek legyetek, a lényeg, hogy számotokra felismerhető legyen. Ha működik, akkor nagy valószínűséggel vizuális típusú tanulók vagytok, ami azt jelenti, hogy hamarabb ragadnak rátok azok az információk, amiket láttok. Használjatok színeket, formákat, és még azokhoz a szavakhoz és kifejezésekhez is társítsatok valamilyen képet, amik inkább fogalmiak, elvontabbak.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.