Három ingyenes app, amit érdemes kipróbálni - ezek 2020 legjobb fordítói Nyelvtanulás
Eduline

Három ingyenes app, amit érdemes kipróbálni - ezek 2020 legjobb fordítói

Akár külföldi partnerekkel dolgoztok, akár egy távoli baráttal beszélgetnétek, valószínűleg szembesültetek már a nyelvi korláttal. Ez könnyedén áthidalható, hiszen appokkal bárhonnan és bármikor fordíthattok. Itt vannak 2020 legjobb nyelvi fordító alkalmazásai – 1. rész.

Lássuk mik voltak 2020 legjobb fordító appjai a Life Wire szerint.

A legjobb, ha kézírást fordítanátok: Google Translate

Amikor a hangalapú fordítás szóba sem jöhet, a Google Fordítóval kézzel írt szöveget is lefordíthattok - méghozzá több mint 90 nyelvre.

Ezen felül a Google fordítójában elérhető a kép alapú fordítás is ezen felül egyszerre kiváló online fordító, valamint offline fordító is. Persze kell hozzá egy kis kritikai hozzáállás, mert a legtöbb fordító könnyen elvihet rossz irányba egy-egy kontextusba nem illő szinonimával. Az appot itt éritek el iOS-re és itt Androidra - persze letöltés nélkül is használhatóak bizonyos funkciói a neten.

A legjobb, a spanyolhoz: Spanishdict

A SpanishDict a tökéletes angol-spanyol és spanyol-angol fordító. Mivel az app kifejezetten a spanyol nyelvre fókuszál, szinonímákkal és kifejezésekkel segíti a megértést. A lefordított szavakat meg is hallgathatjátok, viszont mivel csak angol nyelv közvetítésével működik, közel olyan jónak kell lennetek angolból is, mint magyarból. Itt tudjátok letölteni iOS-re és itt Androidra.

A legjobb fordító képekkel: Translate-Translator AI

Igen, jól gondoljátok, ezzel az appal fotókat is készíthettek az alkalmazással pedig lefordítja a képen látható szöveget, így tökéletes útjelző táblákhoz, menükhöz és rövidebb kifejezésekhez. Persze nem csak képeket, hanem klasszikus szöveget és hangot is fordít az app több mint 100 nyelven.

Ez sajnos csak iOS rendszerre érhető el.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.