Ingyenes appok, amelyekkel kínaiul és japánul tanulhattok Nyelvtanulás
Eduline

Ingyenes appok, amelyekkel kínaiul és japánul tanulhattok

Angolból és németből már profik vagytok és szívesen kipróbálnátok magatokat valami újban? Most összeszedtünk nektek néhány olyan alkalmazást, amivel kínaiul és japánul tanulhattok.

Appok kínai tanuláshoz

Mielőtt beleásnátok magatokat a kínai nyelv rejtelmeibe, előtte érdemes megismerkednetek a kínai ábécével. Ennek az alkalmazásnak a segítségével megtanulhatjátok, hogyan kell leírni az elsőre furcsának tűnő alakzatokat - az app angol nyelvű, ezért a használatához egy alapszintű nyelvismeret szükséges.

Ha az alapok már mennek, folytassátok a tanulást ezzel az appal, amelyben több mint 6000 gyakran használt kínai szót és kifejezést találtok. A bemutatkozástól kezdve, a családdal kapcsolatos szavakon keresztül, egészen az időjárásig összesen 64 témakörből választhattok. Ezzel az alkalmazással pedig a kínai hallásértéseteket és kiejtéseteket fejleszthetitek játékok, novellák, vagy akár hírek segítségével.

Appok japán tanuláshoz

A japán szintén egy olyan nyelv, amit célszerű az alapokról, az ábécé megismerésével kezdeni, amihez ezt az appot ajánljuk nektek. A szókincseteket ezzel vagy ezzel az alkalmazással is fejleszthetitek.

Ha pedig komolyabban is érdekel benneteket a japán akkor ezt az appot érdemes letöltenetek. Ennek az appnak a segítségével egyébként mindössze pár perc alatt elsajátíthatjátok az alapvető japán szavakat, elkezdhettek mondatokat formálni, megismerkedhettek a japán kifejezésekkel és részt vehettek beszélgetésekben - azaz az applikációval fejleszthetitek a szókincseteket, a nyelvtanotokat és a kiejtéseteket is. Az utóbbi sikerességéről a state-of-the-art beszédfelismerő rendszer gondoskodik, amelynek köszönhetően csak akkor kaptok pozitív visszajelzést, ha a japán beszédetek tiszta és helyes.

Jelentősen visszaesett a nyelvvizsgázók száma 2020 első félévében

2020 első félévében összesen 44 693-an nyelvvizsgáztak. Ez a szám több tízezerrel kevesebb a korábbi évek hasonló időszakaihoz képest. Megnéztük, milyen szinten születettek ezek a nyelvvizsgák, illetve azt is, mely nyelvek voltak a legnépszerűbb nyelvek. Mutatjuk a statisztikákat.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés