Megismerkednétek a horvát nyelvvel? Ezeket az ingyenes appokat érdemes letöltenetek Nyelvtanulás
Eduline

Megismerkednétek a horvát nyelvvel? Ezeket az ingyenes appokat érdemes letöltenetek

Érdekel benneteket a horvát nyelv? Szívesen tanulnátok néhány szót és kifejezést, mielőtt a nyelvtani szabályokkal is megismerkednétek? Akkor ezeket az alkalmazásokat érdemes kipróbálnotok.

Szavak és kifejezések

Ebben az alkalmazásban a 3500 leggyakrabban használt horvát főnévvel és igével ismerkedhettek meg. Szójátékokkal és szókártyákkal fejleszthetitek a szókincseteket. A kártyák hátoldalán látható képek segítenek, hogy könnyebben megjegyezzétek a szavakat. Az alkalmazás angol nyelvű, ezért azoknak ajánljuk, akiknek nem okoz gondot a fordítás.

FunEasyLearn

Ezzel az alkalmazással szórakoztató feladatokon keresztül tanulhattok meg horvátul írni, olvasni és beszélni. Az app jelenleg 6000 horvát szót tartalmaz - a listát folyamatosan bővítik -, amelyet tíz szint és kétszáz téma ölel fel. Mindemellett 350 gyakran használt kifejezést is megismerhettek, amelyeket a mindennapi életben és utazások során is tudtok hasznosítani. Az anyanyelvi beszélők által készített hangfelvételeknek köszönhetően a szavak kiejtését is elsajátíthatjátok.

Három ingyenes app, amivel spanyolul tanulhattok

Most ismerkedtek a spanyol nyelvvel, vagy elmélyítenétek a már meglévő tudásotokat? Bárhogy is legyen, a következő alkalmazásokat érdemes kipróbálnotok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel Közoktatás Eduline

Ismét jön az online oktatás középiskolai felvételivel és érettségi felkészüléssel

Ismét több százezer diákot, tanárt és szülőt érint a központi döntés: április 7-ig minden óvoda és iskola zárva lesz, a diákok online órákon vesznek majd részt. De vajon a szigorítás ellenére is megtartják a középiskolák az e heti szóbeli vizsgákat? Lesz-e ügyelet az óvodákban és az iskolákban? És mi lesz az érettségivel?