Szuper nyelvtanulási módszer: ezzel az ingyenes appal anyanyelvi beszélőktől tanulhattok Nyelvtanulás
Eduline

Szuper nyelvtanulási módszer: ezzel az ingyenes appal anyanyelvi beszélőktől tanulhattok

A kommunikációs készségeteket, kiejtésetek, szókincseteket is fejleszthetitek ezzel az ingyenes alkalmazással, amellyel nem mellesleg a világ különböző pontjain élő barátokat is szerezhettek.

A HelloTalk nevű alkalmazás anyanyelvi beszélőkkel köt össze titeket, akikkel szöveges üzeneteken, hang- és videóhíváson keresztül is kommunikálhattok. Több tucat nyelvet tanulhattok így, az angoltól a horváton át az izlandi és koreai nyelvig. Ha ti cserébe magyarul tanítjátok a társatokat, annál jobb.

Az app nyelvi fordítást, átírást, nyelvtani korrekciót végez - a beszédeteket is értékeli -, a szöveget pedig hanggá alakíthatjátok. A Moments funkcióval az összes felhasználónak tehettek fel kérdéseket a nyelvről, kulturáról vagy utazásról.

A nyelvtanulásnak ez a módja azért is szuper, mert barátokat is szerezhettek, akiket később akár meg is látogathattok. Az appot Androidra innen, iOS-ra pedig innen tölthetitek le.

Nyelvtanulás? Nyolc tipp, amivel könnyebben megtanulhatjátok a szavak helyesírását

Éppen egy új nyelvvel ismerkedtek, vagy már régóta használjátok, de néhány szónak a helyes alakját nem tudjátok eltalálni? Ezekkel a trükkökkel elsajátíthatjátok a legnehezebb szavak helyesírását is.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés
„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg" Közoktatás Eduline

„Hallottunk olyan iskoláról, ahol még a takarítónőt is beküldték órára, annyi tanár betegedett meg"

Már a negyvenhez közelít a koronavírus-fertőzés szövődményeiben elhunyt pedagógusok száma az országban – közölte az Eduline-nal a Pedagógusok Szakszervezete, amelynek alelnöke szerint ahhoz, hogy az iskolák a következő hetekben ne váljanak a járvány gócpontjaivá, sokkal gyorsabban kellene reagálni az első fertőzöttek megjelenésére. A jelenlegi szabályok szerint az iskolaigazgatók nem rendelhetnek el digitális oktatási rendet - akkor sem, ha vészesen emelkedik a betegek száma az osztályokban.