Melyik nyelvvizsgát válasszátok? Ezek az államilag elismert bizonyítványok Nyelvtanulás
Eduline

Melyik nyelvvizsgát válasszátok? Ezek az államilag elismert bizonyítványok

Nyelvvizsga előtt álltok, de nem tudjátok, milyen nyelvvizsgaközpontok szerveznek államilag elismert írásbeliket és szóbeliket? Itt van a lista.

Habár a felvételihez már nem kötelező nyelvvizsgát tenni, ez nem jelenti azt, hogy nem is érdemes még az érettségi előtt vizsgázni. Arról nem is beszélve, hogy a diplomához továbbra is szükség lesz legalább egy középfokú nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatására.

Az Oktatási Hivatal Nyelvvizsgáztatási Akkreditációs Központjának oldalán megnézhetitek, milyen nyelvvizsgaközpontokban szerezhettek államilag elismert nyelvvizsga-bizonyítványt.

Az oldal nyelvek szerint listázza a nyelvvizsgaközpontokat, de azt is feltüntetik, hogy általános vagy szaknyelvi vizsgáról van-e szó. Itt időpont és helyszín alapján is kereshettek.

Ha már választottatok vizsgát, akkor itt egy remek lehetőség a gyakorláshoz. Összeszedtük, milyen feladatokkal találkozhattok, ha angolul, és milyenekkel, ha németül vizsgáztok. Ezekkel a mintafeladatokkal nem csak a nyelvtudásotokat tesztelhetitek, hanem a különböző vizsgák típusfeladatait is begyakorolhatjátok.

Nyelvvizsgára készülők, figyelem! Ezekkel a feladatokkal biztosan találkozni fogtok a vizsgán

Nyelvvizsgázni szeretnétek, de még nem döntöttétek el, melyik vizsgaközpontba jelentkezzetek? Most összegyűjtöttük azokat az oldalakat, ahol ingyenesen letölthető mintafeladatokat találtok a különböző nyelvvizsgákhoz.

Tetszett a cikk? Iratkozz fel hírlevelünkre

Ha szeretnéd megkapni legfrissebb cikkeinket az érettségiről, az egyetemi-főiskolai és a középiskolai felvételiről, ha érdekelnek a felsőoktatás, a közoktatás, a nyelvoktatás és a felnőttképzés legfontosabb változásai, iratkozz fel hírleveleinkre.

Hirdetés