Több tízezer diákra és szülőre vár ma és holnap fontos döntés Közoktatás
eduline/mti

Több tízezer diákra és szülőre vár ma és holnap fontos döntés

Szerdán és csütörtökön módosíthatják a tanulók jelentkezésüket a középfokú felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információk alapján - közölte az Oktatási Hivatal (OH).

1. Csak egyszer lehet módosítani

A változtatásra a diákoknak egyszer van lehetőségük, módosító tanulói adatlap kitöltésével. A nyolcadikosok esetében a módosító tanulói adatlapokat az általános iskolának a középfokú intézmények felvételi információs rendszerében (KIFIR) kell előállítania, és március 23-áig postai úton meg kell küldenie az Oktatási Hivatalnak.

A 8 vagy 6 évfolyamos gimnáziumba jelentkező vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők önállóan végezhetik el a módosítást a KIFIR-ben. A módosító tanulói adatlapot ez esetben is péntekig postai úton meg kell küldeni az OH-nak. A módosító tanulói adatlap elküldésével a korábban kitöltött érvényét veszti.

2. A sorrenden lehet változtatni

A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi terület nem törölhető.

3. Mikor lehet új tanulmányi területet megjelölni?

Új tanulmányi területet megjelölni az érintett középfokú iskolával történt egyeztetés alapján csak olyan iskolában lehet, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát és annak tanulmányi területét nem lehet a módosító tanulói adatlapon megjelölni - áll a közleményben.

A középiskolai felvételiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Megvan, mikor derül ki a középiskolai felvételi eredménye

Véget ért az írásbeli, elkezdődtek a szóbelik, de mikor tudják meg a középiskolába felvételizők, hogy kit hova vettek fel? Mikor tudják meg a diákok, hogy hová kerültek be? A felvételizőknek 2018. április 27-éig minden olyan középfokú iskola írásbeli értesítést küld, ahová jelentkezési lapot adott be. Mikortól lesz nyilvános az ideiglenes rangsor?

Hirdetés