Nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba jelentkeztek? Itt egy fontos információ Közoktatás
Eduline

Nyolc- vagy hatosztályos gimnáziumba jelentkeztek? Itt egy fontos információ

Eltitkolhatják-e a szülők az általános iskola elől, ha a gyermekük hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezik?

A nyolcadikosok felvételi lapjának kitöltését az általános iskola szervezi meg – a pedagógusok gyűjtik be az adatokat, ők ellenőrzik és rögzítik azokat.

Ha azonban egy diák hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezik, a szülők egyénileg is intézhetik a felvételi lapok kitöltését – vagyis nem szükséges megosztaniuk a továbbtanulási terveket gyermekük tanáraival.

Az általános iskola egyébként csak akkor kap értesítést a hat- és nyolcosztályos gimnáziumokba jelentkezők eredményeiről, ha a felvételi sikeres.

Felvételizők, figyelem! Itt van minden infó, amit a 2019-es középiskolai felvételiről tudni kell

Pontosan hogy is zajlik a középiskolai központi felvételi? Hogyan kell jelentkezni, kik írhatnak pótvizsgát, és mikor érkezik a hivatalos eredmény? Minden, amit a 2019-es központi felvételiről tudni kell. Tanulmányi területek? Mik is ezek? Az intézmények a felvételi eljárásukat tanulmányi területek szerint bonyolítják le.

Hirdetés
Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei Érettségi-felvételi Eduline

Kiderült, mi lesz a 2021-es érettségik sorsa, nyilvános a jövő évi tankönyvjegyzék - a hét hírei

A kormány szerint minden készen áll az általános iskolák és az óvodák nyitására, a szakemberek és a diákok ezzel nem igazán értenek egyet. Néhány kivételtől eltekintve idén sem lesznek szóbeli érettségik, bárki leírhatja a véleményét a 2024-től bevezetésre kerülő érettségikről, nyilvánosságra hozták a következő tanév tankönyvjegyzékét. Vizsgálat indult a Szegedi Tudományegyetemen, a felsőoktatási modellváltás visszavonását kérik az MTA köztestületi tagjai. Ez történt a héten.