Vigyázat, lassan lejár a határidő: így lehet középiskolába jelentkezni Közoktatás
Eduline

Vigyázat, lassan lejár a határidő: így lehet középiskolába jelentkezni

Hogyan jelentkezhetnek hat- vagy nyolcosztályos gimnáziumba azok, akik nem szeretnék ebben az általános iskola segítségét kérni?

A jelentkezési lapot az Oktatási Hivatal oldalán találjátok, a dokumentum hivatalos neve "KIFIR adatlapcsomag egyéni jelentkezéshez".

Az adatlapcsomagban két dokumentumot találtok: az egyik maga a jelentkezési lap, a másik pedig a tanulói adatlap.

"A felvételi eljárás során annyi jelentkezési lapot kell kitölteni, ahány középfokú iskolába be szeretnék nyújtani a jelentkezést. A jelentkezési lapo(ka)t (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a középfokú iskolába kell megküldeni 2017. február 15-ig" - olvasható az Oktatási Hivatal tájékoztatójában.

A tanulói adatlapon kell sorrendbe állítani azokat a tanulmányi területeket, amelyekre a diák jelentkezett. A tanulói adatlapot (célszerűen könyvelt postai küldeményként) a következő címre kell küldeni: Oktatási Hivatal – 9001 Győr, Pf. 694., 2017. február 15-ig.

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.