Még mindig nem megy a matek a nyolcadikos diákoknak Közoktatás
MTI

Még mindig nem megy a matek a nyolcadikos diákoknak

Közepesen teljesítettek a nyolcadikos diákok matematikából a középiskolai felvételin, magyarból pedig romlottak az eredmények. A hatévfolyamos gimnáziumba készülőknél ellentétes a tendencia: ők magyarból javítottak és matematikából rontottak. A legjobban a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők teljesítettek.

Javítottak tavalyhoz képest, de még így is közepesen teljesítettek a nyolcadikos diákok matematikából a középiskolai felvételin, magyarból pedig romlottak az eredmények - írta a Magyar Nemzet pénteken az Oktatási Hivatal (OH) adataira hivatkozva.

A maximálisan elérhető 50 pontból a magyar írásbelin átlagosan 29,3 pontot sikerült szerezniük a tanulóknak, matematikából pedig 22,6 pontot értek el.

A hat évfolyamos gimnáziumba készülőknél ellentétes tendencia látszik, ők magyarból javítottak és matematikából rontottak. A legjobban a nyolcosztályos gimnáziumba jelentkezők teljesítettek, akik mindkét tárgyból jobb teszteket írtak a tavalyinál - írta a lap. A középiskolai felvételi feladatsorait itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.