Kortárs irodalmat a középiskolákba: akcióba kezdett a Margó Közoktatás
Eduline

Kortárs irodalmat a középiskolákba: akcióba kezdett a Margó

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár jótékonysági aukciót szervez: tizenöt középiskolába szeretnék eljuttatni a kortárs magyar irodalmat.

Idén először hirdet nyilvános jótékonysági aukciót a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár szervezőcsapata azzal a céllal, hogy kortárs magyar irodalmat juttasson el tizenöt középiskolába - írja a Cultura Magazin.

Tizenkét íróportrét árvereznek el a december 5-i évzáró eseményen, köztük Dragomán Györgyét, Beck Zoltánét, Parti Nagy Lajosét, Tompa Andreáét és még sok más írójét.

A támogatói jegyekből és az aukción befolyt összegből aztán könyvcsomagokat állítanak össze, amelyeket 2019 elején juttatnak el tizenöt budapesti és vidéki középiskolának.

Xbox, csocsó, digitális rajzpad: ezeket is használhatják a diákok a vadonatúj gödöllői könyvtárban

Egy Kamaszhíd nevű különleges könyvtár nyílt Gödöllői Városi Könyvtárban, ahol nem csak olvasni tudnak a diákok. A Kamaszhíd nem csak irodalommal várja fiatal látogatóit, a kényelmes, süppedős szőnyeggel, párnákkal, fotelokkal berendezett tér a közösségi alkalmak helyszíne is egyben, lehet itt csocsózni, szobabiciklin telefont tölteni, xboxozni, használni a digitális rajzpadot, vagy egyszerűen csak üzenetet hagyni a többieknek a falon - írja a librarius.hu.

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.