Biztonsági őrök vigyáznak a gyerekekre: a drága egyenruha miatt zaklatták őket Közoktatás
MTI

Biztonsági őrök vigyáznak a gyerekekre: a drága egyenruha miatt zaklatták őket

Biztonsági őröket kellett fogadnia annak a tokiói általános iskolának, ahol elrendelték, hogy a diákok az Armani olasz divatcég egyenruháját viseljék, mert egyes tanulókat zaklattak a drága öltözék miatt.

Ahogy korábban már megyírtuk, csaknem 200 ezer forintot költhetnek egy elegáns tokiói negyed általános iskolájának új Armani-egyenruhájára a jövőre iskolába kerülő gyermekek szülei. Ginza bevásárlónegyedben lévő Taimei általános iskola ezen a héten rendelte el biztonsági őrök járőrözését az intézmény körzetében, mivel felbőszült idegenek legalább három diákjukat megtámadták, ruháikat megrángatták, vagy azt kérdezték tőlük, hogy az intézménybe járnak-e.
    

Japánban a közbiztonság nagyon jó, őröket ritkán látni iskoláknál. "Biztonsági őrök járőröznek azokon az utcákon, ahol a diákok az iskolába járnak, vagy oda érkeznek. Ez a diákok biztonságát szolgálja" - mondta a negyed szóvivője.
    

Az iskolát heves bírálatok érték, amikor kiderült, hogy tanulóinak a híres olasz Giorgio Armani divatháztól kell megrendelniük egyenruháikat 80 ezer jenért (185 ezer forintért). Az új formaruha, amelyhez kalap és táska is jár, háromszor annyiba kerül, mint a korábbi, és bevezetése felháborított több szülőt, akik panaszt tettek. Az Armani-egyenruha még a parlamentben is vitatéma lett. 
    

A választásban talán közrejátszott, hogy az Armani divatcég tokiói székhelye a Ginza bevásárlóközpontban, alig 200 méterre fekszik az iskolától. Az 1878-ban alapított iskola igazgatója novemberben a szülőknek küldött levelében úgy fogalmazott: a Taimei iskola a környék egyik fontos intézménye, az Armani-egyenruhával pedig az odatartozást akarják hangsúlyozni.

Armani-egyenruhát rendelt egy japán luxusiskola

Csaknem 200 ezer forintot költhetnek egy elegáns tokiói negyed általános iskolájának új Armani-egyenruhájára a jövőre iskolába kerülő gyermekek szülei. A Ginza bevásárlónegyed a japán főváros egyik luxuskörnyéke, ám a Taimei Általános Iskola döntése, hogy egyenesen a híres olasz Giorgio Armani divatháztól rendeljenek egyenruhákat tanulónként 80 ezer jenért (185 ezer forintért), még arrafelé is meghökkentette a szülőket.

Hirdetés