Kisiskolások rajza segített egy autós koccanásban a rendőröknek Közoktatás
Eduline

Kisiskolások rajza segített egy autós koccanásban a rendőröknek

A nyolc- és kilencéves gyereket szemtanúként hallgatták meg a rendőrök.

A dél-németországi Oer-Erkenschwickben az iskolából tartott hazafelé egy nyolc- és egy kilencéves kisfiú, mikor az út túloldalán egy nő szeretett volna kitolatni egy háztól, ám nem figyelte az utat, így egy szabályosan parkoló autóba gurult a kapubejáróról - írja a Süddeutche Zeitung.

Csak az autókban történt kár, viszont a nő elhajtott.

A két kisfiú "nyomozósat" kezdett játszani: elmondták otthon a szüleiknek, hogy mi történt, ők értesítették a rendőrséget.

Hogy segítsék a nyomozást, nagy alapossággal lerajzolták a történteket, az autó haladási irányát és az ütközés módját is feltüntették rajta. A fiúk szóban azzal egészítették ki a rajzukat, hogy a nő az ütközés után egy ideig mérlegelte a kárt, ezt követően hajtott el. A rendőrök a rendelkezésre álló információk szerint elkezdték felkutatni az érintett autósokat.

(null)

(null)

 

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.