Iskolaköpeny: még az oktatási államtitkárságon is vitáznak róla? Közoktatás
Eduline

Iskolaköpeny: még az oktatási államtitkárságon is vitáznak róla?

Nincs napirenden az iskolaköpeny kötelezővé tétele, és azt sem tervezik, hogy közvélemény-kutatást végeznek – mondta...

Iskolaköpeny. Az államtitkárnak tetszene, a helyettes államtitkárnak nem

Nincs napirenden az iskolaköpeny kötelezővé tétele, és azt sem tervezik, hogy közvélemény-kutatást végeznek – mondta Gloviczki Zoltán közoktatásért felelős helyettes államtitkár az Inforádiónak.

A helyettes államtitkár nem tud arról, hogy a kötelezővé tételre vonatkozó intézkedés történt volna vagy ilyet terveznének. Ez a fajta bevezetés amúgy is abszurd gondolat Magyarországon – tette hozzá.

A Magyar Nemzet csütörtöki számában azt írta, az erőforrás-minisztérium közvélemény-kutatást végezne, hogy felmérje, mit gondol a társadalom az iskolai egyenruháról.

Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár korábban azt mondta, az egyenruha, az iskolaköpeny nagyon sok előnnyel jár. Azt az óriási különbséget, ami a gyerekek között van öltözködésben, a köpeny "áldásos módon eltakarja". Emellett magyar munkavállalók kapcsolódhatnának be közbeszerzés útján a köpenyek, egyenruhák megvarrásába - vélekedett az államtitkár.

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.