Elmaradó angolórák, hibás elektronikus napló, megválaszolatlan kérdések egy budai gimnáziumban Közoktatás
Eduline

Elmaradó angolórák, hibás elektronikus napló, megválaszolatlan kérdések egy budai gimnáziumban

A problémák nem is most, hanem még 2015-ben kezdődtek a budai gimnáziumban.

A Budai Nagy Antal Gimnáziumban nem működik elektronikus napló, elmaradnak a diákok angolórái, valamint a testnevelé órák szervezését sem tartják megfelelőnek, ezenkívül az iskolai honlapon közzétett információkat is hiányosnak találják - jelentette Székely László a népszava.hu-nak, aki hozzátette, hogy a problémák nem most, hanem még 2015-ben, a jelenlegi igazgatónő kinevezésével kezdődtek.

Manolovitsné Erdőközi Orsolyát annak ellenére ültették az igazgatói székbe, hogy kinevezését szinte a teljes nevelőtestület és a szülői választmány is elutasította. Manolovitsné állítólag jó kapcsolatokat ápol a korábbi köznevelési államtitkárral, Czunyiné Bertalan Judittal - írja a lap.

A gimnázium nevelőtestülete és szülői szervezete akkor még levélben kérte a fenntartótól és az Emberi Erőforrások Minisztériumától az igazgatónő visszahívását. Választ azonban nem kaptak.

Megszólalt az új miniszter: az ismeretanyag átadásának tempója gyorsabb kellene hogy legyen

A nemzeti alaptantervet kiváló, de a kivitelezéssel vannak gondok, például az ismeretanyag átadásának tempója gyorsabb kellene hogy legyen - mondta Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere. Az egészségügyben úgy érdemes gondolkodni, hogy miként lehet biztosítani adott intézményben a megfelelő létszámot, infrastruktúrát és a szükséges pénzügyi forrást; ugyanez vonatkozik az iskolákra is - jelentette ki Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere abban az interjúban, amelyet a Magyar Hírlapnak adott és pénteken jelent meg.

Hirdetés