Bevezetnék a mindennapos éneklést az iskolákban Közoktatás
Eduline

Bevezetnék a mindennapos éneklést az iskolákban

Balog Zoltán, az Emmi minisztere bejelentette, hogy a tárca tervei között szerepel a mindennapos ének bevezetése az iskolákban.

Az Europa Cantat kórusfesztivál után mondta azt Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, hogy terveik között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban.

Mint mondta, ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék, sokkal inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs jó hangja- írta a hirado.hu.

Czunyiné Bertalan Judit is a tananyag csökkentéséről beszélt egy korábbi interjújában, arról azonban nem szólt, hogy újabb kötelező órákat vezetnének be.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.