Bárki vehet gimnáziumot az eBayen, 135 millió az ára Közoktatás
Eduline

Bárki vehet gimnáziumot az eBayen, 135 millió az ára

Különleges módszert talált ki a pénzgyűjtésre egy philadelphiai gimnázium: az iskolára bárki licitálhat az eBayen.

A philadelphiai gimnáziumra bárki licitálhat az eBayen

Különleges módszert talált ki a pénzgyűjtésre egy philadelphiai gimnázium: az iskolára bárki licitálhat az eBayen. A kikiáltási 600 ezer dollár, azaz 135 millió forint – adta hírül a Huffington Post.

A langhorne-i The Learning Center nevű iskola komoly pénzügyi gondokkal küzd, mióta drasztikusan csökkentették a támogatásukat. „Tizenévesek által veszélyeztetett, erősen igénybe vett intézmény eladó” – így hirdeti magát az iskola az interneten.

Az aukció győztese természetesen nem rendelkezhet szabadon a gimnáziummal, mivel az a Neshaminy iskolakerület része. Viszont joga lesz a névhasználathoz, saját bögrét kap a büfében, és minden tanévzárón beszédet mondhat – derül ki a nem mindennapi hirdetés szövegéből.

A gimnázium vezetője, JoAnn Holland azt reméli, egy gazdag üzletember felfigyel rájuk, és megvásárolja az iskolát. Diákok készítették azt a festményt, amelyet 2,5 milliárdért árvereztek el – a kínos bakiról itt olvashatsz bővebben.

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.