Nem kell fizetnie a tanulóknak a zsíros, a lekváros és a zakuszkás kenyérét, a teáért és az almáért a makói Galamb József Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskolában.
Az iskola igazgatója, Horváth Zoltán a Sokszínű vidéknek úgy fogalmazott, hogy a retró büfé kínálata nem rontja a hagyományos iskolai büfé forgalmát, a kínálat kialakításánál erre külön figyeltek.
Úgy gondoltuk, egy mezőgazdasági iskolában ne éhezzenek a tanulók
- mondta az igazgató, aki kitért arra is, hogy a tanulók a finomságokból hétfőtől csütörtökig a nagyszünetben ehetnek.
A nem mindennapi megoldást azért tudják az iskolában megvalósítani, mert ezeken a napokon hajnalban többek között négy kenyérsütőgéppel saját maguk sütik a kenyeret. A lekvárt és a zakuszkát a diákok gyakorlati órákon főzik a tankertben megtermelt gyümölcsökből, zöldségekből.