Mikor tartják idén a középiskolai beiratkozásokat? Közoktatás
Tóth Alexandra

Mikor tartják idén a középiskolai beiratkozásokat?

Hamarosan ismét fontos dolga lesz a leendő középiskolásoknak. Mutatjuk a részleteket.

Már tényleg nincs sok hátra a tanévből, és kezdődhet a lazítás, de a leendő középiskolásoknak még lesz egy fontos teendője: ugyanis – az Oktatási Hivatal (OH) tájékoztatása szerint - 2021. június 22-24 között tartják a beiratkozást a középiskolákba.

Mi történik, ha egyik középiskolába sem kerültetek be?

Amennyiben az általános felvételi eljárás időszakában nem kerültetek be egy középiskolába sem, vagy felvételt nyertetek, de bármilyen okból megváltoztatjátok döntéseteket akkor – a 2021. május 10. és augusztus 31. között megtartható rendkívüli felvételi eljárás során – egyénileg, közvetlenül az általatok választott iskolában tudtok jelentkezni, és egyeztetni arról, hogy szeptemberben már ott kezdhessétek a tanévet. Erre akkor van lehetőségetek, ha az adott suliban az általános felvételi eljárás után maradtak betöltetlen férőhelyek.

Az OH ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a rendkívüli felvételi eljárás már nem része a középfokú intézmények felvételi információs rendszerének (KIFIR). Azt, hogy ebben pontosan melyik iskolák vesznek részt, és milyen férőhelyeket hirdetnek meg, itt nézhetitek meg.

A rendkívüli felvételi eljárásban való részvétel módját és feltételrendszerét a fogadó középfokú iskola igazgatója határozza meg. Az intézmény vezetőjének pozitív döntését követően beiratkozhattok a középiskolába – teszik hozzá.

Ha kíváncsiak vagytok, milyen fontos dátumok lesznek még ebben a hónapban, itt találjátok őket.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés