Az udvaron, de vendégekkel: ilyen szabályok mellett lehetnek ballagások 25-e után Közoktatás
Csik Veronika

Az udvaron, de vendégekkel: ilyen szabályok mellett lehetnek ballagások 25-e után

Kötelező a maszk és a ballagásokat csak az iskolák nyitott, épületen kívüli területein lehet megtartani - megjelent a 2021-es ballagásokat szabályozó kormányrendelet.

Megjelent a kormányrendelet (május 18-án lépett hatályba), és kimondja, hogy

a ballagási rendezvényen a ballagó gyermek, illetve tanuló (a továbbiakban: ballagó) által meghívott személyek életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül részt vehetnek, azzal, hogy a nevelési, oktatási intézmény zárt részeiben nem tartózkodhatnak.

Ezen felül leírja, “a ballagási rendezvény helyszínére történő belépés rendjét, a nevelési, oktatási intézmény zárt részein történő áthaladás rendjét, valamint az egy ballagó által meghívható, a nevelési, oktatási intézmény területén lévő szabadtéren zajló eseményeire beléptethető meghívottak számát a nevelési, oktatási intézet vezetője állapítja meg”.

Az iskolaigazgatók a ballagásokra speciális szabályokat is hozhatnak - a rendelet szerint a meghívottak és a részvevők orvosi maszkot, munkavédelmi maszkot, illetve textil vagy más anyagból készült maszkot olyan módon kötelesek viselni, hogy az az orrot és a szájat folyamatosan elfedje.

Ez alól mentesül azonban a hatodik életévét be nem töltött kiskorú, az értelmi vagy pszichoszociális fogyatékossággal, illetve az autizmus spektrumzavarral élő személy, a ballagó és a ballagási rendezvényen fellépő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés