Hamarosan kezdődik: már elérhető a szülői hozzájáruló nyilatkozat a 16-18 évesek oltásához Közoktatás
Eduline

Hamarosan kezdődik: már elérhető a szülői hozzájáruló nyilatkozat a 16-18 évesek oltásához

Az oltás Pfizer vakcinával fog történni, az érintettek erről ma SMS-értesítést is kapnak.

Hétfő reggeltől már az érvényes regisztrációval rendelkező 16-18 évesek is tudnak online időpontot foglalni az oltásra. Több mint 84 ezer érvényesen regisztrált fiatalnak nyílt meg mától az időpontfoglaló – írja a koronavirus.gov.hu oldal. A friss közlemény szerint a fiatalok oltására május 13. csütörtöktől május 18. keddig hirdettek időpontokat a kórházak.

A kormányzati oldalon felhívják rá a figyelmet, hogy az oltásra kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájárulási nyilatkozatot is kell vinniük a regisztráltaknak, amely a koronavirus.gov.hu honlapról letölthető.

A szülői hozzájáruló nyilatkozat nélkül nem adható be az oltás.

Az oldalon arra is figyelmeztetnek, hogy a Pfizer vakcinára most kizárólag ez a korosztály tud most időpontot foglalni.

Az oltásra el kell vinni a kinyomtatott, kitöltött és aláírt szülői hozzájáruló nyilatkozatot, a kinyomtatott visszaigazolást az időpontfoglalásról, a TAJ-kártyát és a személyi igazolványt.

Mindeközben elkezdődött az idei érettségi második hete, ma nemzetiségi nyelv és irodalomból tartják meg a vizsgákat. Itt olvashatjátok folyamatosan frissülő tartalmainkat a 2021-es rettségikről.

Érettségizzetek velünk!

Az Eduline-on az idén is megtaláljátok a legfrissebb infókat az érettségiről: a vizsgák napján reggeltől estig beszámolunk a legfontosabb hírekről, megtudhatjátok, milyen feladatokat kell megoldaniuk a középszinten vizsgázóknak, de az emelt szintű írásbelikről is nálunk találjátok meg a tudnivalókat.

És ami a legfontosabb: az írásbeli után nálunk nézhetitek át először a szaktanárok által kidolgozott, nem hivatalos megoldásokat.

Délutánonként arról olvashattok, hogy mit gondolnak a tanárok és a vizsgázók a feladatsorokról, és persze ti is leírhatjátok véleményeteket kommentben, sőt a szaktanároktól is kérdezhettek.

Ha elsőként szeretnétek megkapni a megoldásokat, lájkoljátok Facebook-oldalunkat, itt pedig feliratkozhattok hírlevelünkre. A 2021-es érettségiről itt találjátok legfrissebb cikkeinket.

Hirdetés
Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete? Campus life Eduline

Indul a szavazás: melyik az ország legkülönlegesebb egyetemi épülete?

Egy ikonikussá vált körcsarnok a Dudujka-völgyben, egy érdekes campus-kísérlet Piliscsabán, planetárium az egri egyetem tetején, monumentális díszudvar Debrecenben. Tizenkét különleges egyetemi épületet mutatunk be, cikkünk végén szavazhattok is arra a campusra, amelyik a legjobban tetszik. (A fővárosi egyetemeket hiányoló olvasóinknak mondjuk: cikksorozatunk következő részében Budapesten nézünk körül.)