ATV: visszavonták a jelenléti oktatást megtagadó répcelaki tanárok büntetését Közoktatás
Eduline

ATV: visszavonták a jelenléti oktatást megtagadó répcelaki tanárok büntetését

A Híradó úgy tudja, kompromisszum született a tanárok és az iskola között.

A Népszava alapján megírtuk, hogy hétfőn egy répcelaki iskola alsós tanárai közül egyetlen kivétellel senki nem ment be az intézménybe tanítani, mert nem érzik biztonságosnak a jelenléti oktatást. A lap azonban úgy értesült, hiába tartották meg az órákat online, az érintettek fegyelmit is kaphatnak a vezetéstől.

A PDSZ megpróbált közvetíteni az érintettek között. Az ATV Híradónak Nagy Erzsébet, országos választmányi tag azt mondta: a tankerületi központ igazgatójától úgy tudja, hogy figyelmeztetésben részesítik a tantestületet azért, mert online formában tanítottak és nem jelenléti oktatásban.

A Híradó értesülései szerint azonban később a tantestület büntetését visszavonták, és kompromisszum is született. A tanárok vállalják a jelenléti oktatást, ha a teremben legfeljebb 10 gyereknek kell órát tartaniuk.

Az iskolákban megjelent diákok száma is változatos volt a nyitás első napján. Míg a minisztérium szerint magas volt a személyes oktatásban résztvevő diákok száma a tegnapi napon, addig az ADOM Diákmozgalom felmérése szerint több mint 100 ezer alsós diák nem ment be az iskolába. Erről itt írtunk részletesebben:

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

.

Hirdetés