Teltház vagy foghíjas padsorok - vajon mennyien lesznek ma az iskolákban? Közoktatás
Csik Veronika

Teltház vagy foghíjas padsorok - vajon mennyien lesznek ma az iskolákban?

A szeptemberben bevezetett járványügyi szabályok mellet indul újra az iskola ma reggel, de vajon hányan lesznek a termekben? Mondjátok el a tapasztalataitokat, és azt, ti hogy döntöttetek.

A kormány döntése alapján április 19-én hétfőn, azaz ma kinyitnak az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai, a felsősök, a hat- és nyolcosztályos gimnazisták azonban csak május 10-én, a középiskolásokkal együtt kezdenek. Tehát április 19-től csak az 1-4. osztályosoknak lesz személyes tanítás, az 5-8., illetve a 9-12. osztályokban még egy ideig marad az online oktatás.

Ami a járványügyi szabályokat illeti, a március 5-e előtti, szeptemberben bevezetett szabályok lépnek életbe - kötelező lesz a lázmérés, a fertőtlenítés és a távolságtartás is, ugyanakkor a maszkviselés továbbra sem.

Sok szülő azonban korábban már jelezte: nem szívesen engedné iskolába a gyerekét ebben a helyzetben. A TASZ megvizsgálta annak jogi szempontjait, muszáj-e az iskolában tartózkodnia annak a diáknak vagy tanárnak, aki ezt kockázatosnak érzi. Mint írják, a szülő az iskola házirendjében meghatározott számú napot igazolhat, "a jogszabály azonban megengedi, hogy az iskola vezetője indokolt esetben további napokat igazoljon a gyermek számára, és ehhez a járványhelyzetre való hivatkozás alapos indoknak minősül." Ezt az Oktatási Hivatal is megerősítette, azzal, hogy ennek jogosságát időről időre felül kell vizsgálni. De vajon mennyien döntöttek az otthonmaradás mellett?

A március 8-án bevezetett távoktatás után április közepén kinyitnak az iskolák. Végül hány szülő döntött az iskolátokban az otthonmaradás mellett? Az osztályból hányan jelentek meg hétfőn? Minden órát megtartottak, és minden tanár be tudott menni az iskolába? Írjátok meg a tapasztalataitokat az [email protected] címre!

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés