Gulyás Gergely: Minden feltétel adott ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban nyithassanak az iskolák Közoktatás
Eduline

Gulyás Gergely: Minden feltétel adott ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabban nyithassanak az iskolák

A Miniszterelnökséget vezető miniszter a mai kormányinfón az iskolák nyitásáról is beszélt.

Frissítés: Maruzsa Zoltán beszélt az iskolanyitás részleteiről - a szeptemberben bevezetett szabályok lesznek érvényben. Részletek itt.

A kormány tegnap ismét ülésezett, itt döntöttek arról, hogy az iskolák fokozatosan nyitnak - első körben az általános iskolák kezdik majd el a személyes oktatást. Az alsósok április 19-én kezdenek, a felsősök és a középiskolások május 10-én - ezt tegnap Orbán Viktor jelentette be.

Újságírói kérdésre válaszolva a miniszter azt mondta, az igazgatók engedélyezhetnek felmentést. Ha az iskolai oktatás elindul akkor viszont a tanároktól nem várható el, hogy kétszer oktassanak - mondta -, ha a személyes oktatás elindul, akkor nem lesz párhuzamosan online oktatás.

Azzal kapcsolatban, kötelező lesz-e a maszkviselés, nem adott bővebb tájékoztatást, de jelezte ma Maruzsa Zoltán az Emmi köznevelésért felelős államtitkára hamarosan megosztja a részleteket a szabályokról.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.