Mintát készített a TASZ az alsósok szüleinek az iskolai kikérőhöz Közoktatás
Csik Veronika

Mintát készített a TASZ az alsósok szüleinek az iskolai kikérőhöz

Az alsósoknál a kormány továbbra is ragaszkodik az április 19-i iskolanyitáshoz - megszületett a kérelemminta, amivel a járványügyi helyzetre hivatkozva a szülők kikérhetik őket az iskolából.

Az ADOM Diákmozgalom osztotta meg a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogászai által készített kérelemmintát, amivel a szülők az alsós gyermeküket kérhetik ki az iskolából, mivel rájuk nem vonatkozik a tegnapi változtatás.

Orbán Viktor bejelentése szerint ugyanis csak a felesősöknek és a kisgimnazistáknak csúszik április 19-ről május 10-re a tantermi oktatás kezdete - az óvodások és az alsósok továbbra is 19-től kezdik személyesen az iskolát.

A dokumentumot letöltés után lehet kitölteni és egyszerűen elküldeni az iskolába - írja a diákmozgalom. A kérelem szerint a hivatkozott jogszabály alátámasztja a köznevelési államtitkár állásfoglalása is, aki szerint „ha egy szülő úgy dönt, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva ő a gyerekét [...] nem viszi be az iskolába, akkor [...] ez igazolt hiányzásnak tekinthető”.

A kérelem innen egy kattintással le is tölthető. Itt pedig előnézetben meg tudjátok nézni és azután letölteni.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés