Hétfőn kinyitnak ugyan, de online is folytatják az oktatást az otthonmaradóknak egy fővárosi iskolában Közoktatás
Csik Veronika

Hétfőn kinyitnak ugyan, de online is folytatják az oktatást az otthonmaradóknak egy fővárosi iskolában

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium általános iskolájában és középiskolájában az újranyitás mellett is marad az online oktatás.

Bár újraindítják a jelenléti oktatást az 1–8. évfolyamon a budapesti AKG általános iskolájában, azonban több évfolyamon is megszervezik az online oktatást.

A szülőktől kapott információk alapján, minden kisiskolában a szülők több mint kétharmada a Covid kockázatra való tekintettel nem engedi iskolába a gyermekét. Kérésüket elfogadva az 1–6. évfolyamon az otthonmaradók számára online oktatást is szervezünk"

– írta a gimnázium a Facebook-posztjában.

Mint írják, a 7-8. évfolyamon a szaktanárok online tartják meg az órájukat, nemcsak az otthonmaradók, hanem az iskolában lévők számára is. Az iskolában lévő tanulók patrónusi felügyelet alatt végzik a munkájukat. Azt is közölték, hogy a 9–12. évfolyamon - ahogy minden más iskolában is - május 10-ig online oktatás lesz.

Sokan nem mennének be, vagy engednék gyereküket az iskolába

A pedagógusok 87 százaléka nem szeretne visszamenni április 19-én a tantermi oktatásba - derül ki a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) és a 21 Kutatóközpont közös felméréséből. Emellett számos szülői szervezet tiltakozik a nyitás ellen, egyes szakmai, szakszervezetek és diákszervezetek is különböző „maradj otthon” akciókban gondolkodnak. Azt szeretnék elérni, hogy halasszák el az általános iskolák és óvodák április 19-re tervezett nyitását, mivel szerintük a járványhelyzet még nem csillapodott annyira, hogy indokolt lenne visszatérni a jelenléti oktatásra.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés