ADOM Diákmozgalom: az általános iskolák se nyissanak ki április 19-én Közoktatás
Eduline

ADOM Diákmozgalom: az általános iskolák se nyissanak ki április 19-én

A diákmozgalom félsikerként értékeli, hogy a középiskolákban elhalasztották a jelenléti oktatás kezdetét, illetve azt is, hogy elmaradnak a szóbeli érettségik. Ugyanakkor továbbra is szeretnék elérni, hogy április 19-től ne nyissanak ki az általános iskolák, mert szerintük a járványhelyzet miatt továbbra sem biztonságos a személyes oktatás.

Schermann Fruzsina, az ADOM Diákmozgalom szóvivője korábban azt mondta, hogy a pénteki döntésért - miszerint idén sem lesznek szóbeli érettségik, a középiskolákban pedig nem április 19-én, hanem május 10-én indul a jelenléti oktatás - nagyon hálásak, úgy vélik, hogy a szóbelik eltörlésével az egyik legfontosabb követelésük megvalósult, de összességében félsikernek tekintik a miniszterelnöki intézkedést - írta az ATV.

„Itt nem állhatunk meg, örülünk, amit elértünk, de a középiskolásoknak és a szülőknek ki kell állniuk az általános iskolások mellett. A politikusok a közhangulatra figyelnek, ezért volt fontos, hogy sokan kiálltak a múlt heti petíciójuk mellett” – fogalmazott Schermann Fruzsina.

Az ADOM múlt héten indította el a "Nem megyünk suliba április 19-től" elnevezésű mozgalmat, amelyhez Facebook-esemény is készült. A diákok a szóbeli érettségik eltörlésén, illetve a középiskolák újranyitásának elhalasztásán túl azt kérik a kormánytól, a szülőknek ne legyen kötelező általános iskolás gyermeküket iskolába küldeni, valamint a védettséget nem élvező tanárok választhassanak online tanítási formát, ne kötelezhessék őket egészségük veszélyeztetésére. Végül azt is kérik, hogy a kormány nyújtson további segítséget a tanárok számára az online oktatáshoz.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés