Hétvégi napokon oltják majd azokat a tanárokat, akik az érettségi alatt kapnának oltást Közoktatás
Csik Veronika

Hétvégi napokon oltják majd azokat a tanárokat, akik az érettségi alatt kapnának oltást

Azok a tanárok, akik az érettségi alatt kapnák meg a második oltásukat, hamarosan újabb értesítést kapnak majd az időpontról - hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

Mivel az oltások második köre sok tanár esetében pont az írásbelik érettségire esik, az ő oltásukat hétvégére teszik majd

- mondta György István államtitkár a mai sajtótájékoztatón. Így az érintettek újabb sms-t kapnak majd - tette hozzá.

Az államtitkár szerint eddig több mint 100 ezer oktatásban dolgozó kapta meg az első oltását, és kedden újabb 100 ezer dolgozó kapott behívót. A tanárok oltásának második köre csütörtökön kezdődik és a héten zajlik majd.

A múlt heti és az e heti oltási akcióra több mint 162 ezer dolgozó kapott összesen behívót - szombatig 78 ezer tanárt és óvodai, szakképzésben dolgozót hívtak be, ebből 66 ezren jelentek meg. Korábban 34 ezer pedagógus kapott oltást - így eddig összesen több mint 100 ezer oktatásban dolgozó van beoltva.

Az egyetemeken marad minden a régiben - a felsőoktatási intézményekre vonatkozó szabályokat ugyanis a kormány a mai nappal meghosszabította.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.