Itt vannak a következő tanév tankönyvei, megvan a tankönyvjegyzék Közoktatás
Csik Veronika

Itt vannak a következő tanév tankönyvei, megvan a tankönyvjegyzék

Nyilvánosságra hozta az Oktatási Hivatal a 2021/2022-es tanév tankönyvjegyzékét.

Itt találjátok a listát, amelyen összesen 2057 kiadvány szerepel. Itt pedig kiadóra, címre és szerzőre szűkítve is kereshettek a listában.

A 2057 könyvből összesen 1878 közismereti tankönyv, és 197 olyan tankönyv van, amelyet a hitoktatásban használhatnak a pedagógusok. A szakképzésben használható tankönyvek idén nem ebben a listában, hanem a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési hivatal honlapján szerepelnek - a 2021/22-es tanévben, az új szakmajegyzék alapján szakgimnáziumokban és technikumokban, valamint a szakközépiskolában tanulók is ezekből a könyvekből tanulnak majd.

A fenti listán azonban most sem szerepelnek a magánkiadók tankönyvei, ugyanis az Oktatási Hivatal 2019-ben nem hosszabbította meg engedélyüket. A Tankönyvesek Országos Szakmai Egyesülete (TANOSZ) ezért most is közzétette alternatív tankönyvjegyzékét; a 2021/2022-es tanévre szóló hivatalos jegyzékről ugyanis több népszerű magánkiadós tankönyv hiányzik. Ezt a listát itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.