Meddig tart a tavaszi szünet és mikor nyithatnak az iskolák? Közoktatás
Csik Veronika

Meddig tart a tavaszi szünet és mikor nyithatnak az iskolák?

Javában tart már a tavaszi pihenő, de pontosan meddig tart az érettségi és a nyári szünet előtti utolsó tanítási szünet?

Az utolsó tanévközi iskolai szünet, azaz a tavaszi szünet előtti utolsó tanítási nap 2021. március 31. (szerda) volt , a szünet utáni első tanítási nap 2021. április 7. (szerda) lesz. Ha minden jól megy a csütörtökön bejelentett korlátozások is eddig tartanak majd.

A 2021-es év összes hosszú hétvégéjét és szombati munkanapját itt nézhetitek meg. A közelgő érettsgi menetrendjét pedig itt nézhetitek meg.

Mikor nyithatnak az iskolák?

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a nemrég úgy fogalmazott, hogy a kormány döntése alapján a 2,5 millió beoltottat elérve nyitnak ki egy héten belül az iskolák, ez az akkori számítások szerint legkorábban április 12-t vagy április 19-t jelentett. Úgy néz ki, a kormány az utóbbi mellett döntött, ugyanis azóta már meg is jelent egy új kormányrendelet, miszerint április 19-től a köznevelési intézmények – az óvoda kivételével – és a szakképző intézmények rendes munkarendben működnek majd. Az óvodákban pedig megszüntetik a rendkívüli szünetet, amit még március 8-án rendeltek el. A nyitáshoz persze kell a tanárok beoltottsága is, ez a múlt héten zajlott és a héten folytatódik az oltópontokon.

A 2020/2021-es tanév rendjét pedig itt találjátok.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.