Célszerűbb lenne az érettségizőknek április 19-e után is otthon maradni? Közoktatás
Csik Veronika

Célszerűbb lenne az érettségizőknek április 19-e után is otthon maradni?

A tanárok oltásáról és az érettségiről is kérdezte a Nemzeti Pedagógus Kar elnökét, Horváth Pétert podcastjában a hvg.hu.

A pedagógusok dolgozni akarnak - mondta Horváth Péter, a Nemzeti Pedagógus Kar (NKP) elnöke a Fülkében nem sokkal azután, hogy egy oltóponton ő is megkapta a koronavírus elleni vakcinát.

A jelenlegi jogszabályok szerint az érettségi az április 19-re tervezett iskolanyitások után két héttel, azaz május 3-án el fog kezdődni – mondta el az NKP elnöke az oldalnak. Hozzátette: mostani állás szerint lesz szóbeli vizsga is, azonban ezt nagyon sok minden felülírhatja. Tavaly is április közepén született meg a végleges döntés.

A podcasban többek között az is előkerül: mi lesz így az érettségivel, és hogyan tudják majd bepótolni a diákok azt, ami kimaradt? Hiszen sokkal nehezebb körülmények között kellett felkészülniük, mint elődeiknek és remélhetőleg utódaiknak.

A teljes beszélgetést itt hallgathatjátok meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói Érettségi-felvételi Szabó Fruzsina

Ez az egyik legnépszerűbb feladat a magyarérettségin, pedig vannak buktatói

Nem lesz egyszerű dolguk az idén érettségizőknek: fél év otthoni tanulás után kell jól teljesíteniük az írásbeli vizsgákon. A következő két hétben az Eduline-on szaktanárok segítségével járunk utána, hogyan lehet felpörgetni a felkészülést a vizsgák előtti napokban, milyen buktatói vannak a különböző feladattípusoknak, mire érdemes odafigyelni. Cikksorozatunk első részében a középszintű magyarérettségi érvelési feladatával foglalkozunk.