Általános iskolai beiratkozás és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai Közoktatás
Tóth Alexandra

Általános iskolai beiratkozás és középiskolai felvételi - ezek a hónap legfontosabb dátumai

Milyen fontos dátumokra és határidőkre kell figyelnetek ebben a hónapban? Itt az áprilisi lista.

Április 7.

A tavaszi szünet utáni első tanítási nap. A szünet után másfél hétig még online folytatódik az oktatás, de a korábban megjelent kormányrendelet szerint április 19-től már nyitnak az iskolák és az óvodák is.

Április 9.

Az Oktatási Hivatal a módosító tanulói adatlapok alapján kiegészíti a középiskolába jelentkezettek listáját.

Április 15-16.

Az általános iskolai beiratkozás időpontja. A menetrenddel kapcsolatban az óvodák és az általános iskolák készítenek majd beosztást. Arról, hogyan zajlik majd az idei beiratkozás, illetve pontosan milyen dokumentumokat kell bemutatni, itt írtunk korábban.

Április 19-23.

Fenntarthatósági Témahét.

Április 23.

Az Oktatási Hivatal kialakítja a végeredményt az igazgatói döntések és tanulói adatlapok egyeztetése alapján, és elküldi azt a középiskoláknak.

Április 30.

Április utolsó napja az oktatási rendszer több területén is fontos lesz, ugyanis a középiskolás végzősöknek ekkor lesz az utolsó tanítási napjuk, de a középiskolába jelentkezőknek is érdemes feljegyezniük ezt a dátumot, hiszen ekkor derül ki, hogy felvették-e őket a választott iskolába.

A 2020/2021-es tanév összes fontos dátumát itt nézhetitek meg.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen Közoktatás Szabó Fruzsina

Az egyik legdrágább brit elitiskola csapatát is legyőzte két magyar diák az oxfordi vitaversenyen

Magyar gimnazisták nyerték meg a legnevesebb nemzetközi vitaverseny döntőjét – a tizedikes diákok „újonc” kategóriában indultak az oxfordi versenyen, és az egyik legrégebbi brit magániskola csapatát is legyőzték. Pedig míg számos európai és ázsiai országban népszerű „iskolai sport” a vitázás, itthon alig néhány iskolában működik vitaklub. Kár, a társadalom is jól járna azzal, ha már tizenévesen megtanulnánk jól vitázni.