A PSZ szerint megérné két-három héttel később nyitni, így elkerülhető lenne a negyedik hullám Közoktatás
Eduline

A PSZ szerint megérné két-három héttel később nyitni, így elkerülhető lenne a negyedik hullám

A Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) is azt javasolja, hogy a teljes védettség, azaz a második oltás megszerzéséig maradjon a digitális oktatás. Mivel április 1-jén kapja meg az első oltást a tanárok nagy része, így szerintük május első hetére alakulna ki a kellő védettség.

Totyik Tamás, a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) alelnöke az ATV Start vendégeként elmondta, hogy az iskolanyitás elhalasztását kérő felhívásukhoz két orvos is csatlakozott, illetve ők adták a szakmai hátteret ehhez. A virológus-orvos szakmának jobban hisz, akik azt mondták, hogy a második oltást követő két hét múlva alakul ki a teljes védettség - mivel a tanárok nagy része április 1-jén kapja meg az első oltást, így szerintük ez május első hetére valósulhat meg.

Korábban írtunk róla, hogy több oktatási szakszervezet - azóta összesen öt -, illetve szakértők kérik közösen a kormányt, hogy ne ragaszkodjanak az április 19-ei nyitáshoz és hagyjanak időt az oltások után a védettség kialakulására.  Totyik Tamás szerint mindössze két-három hetes csúsztatásra lenne szükség, hogy ne induljon el a negyedik hullám a tanárok és a diákok körében. Azt is hozzátette, a 65 haláleset egy szakmaterületre levetítve olyan magas adat, amit a kormánynak figyelembe kell vennie.

A PSZ alelnöke szerint a hibrid oktatáson és a lépcsőzetes nyitáson is el kellene gondolkoznia a döntéshozóknak, illetve az elsősöknél meg kellene felezni a létszámot, hogy jobban lehessen tartani a távolságot.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés