Eddig kitartottak, de most bezárnak az iskolák Franciaországban is Közoktatás
Eduline/MTI

Eddig kitartottak, de most bezárnak az iskolák Franciaországban is

Az iskolák, az óvodák és a bölcsődék három hétig lesznek zárva, amiből az első héten távoktatás lesz, utána két hétig tavaszi szünet.

Az idei tanévben, európai kivételként, eddig nem zártak be a franciaországi iskolák, noha az ellenzék és a pedagógusok szakszervezetei ezt sürgették, ellentétben a szülői egyesületekkel.

Tény, hogy a vírus terjed az oktatási intézményekben, de nem jobban, mint máshol

- mondta Emmanuel Macron államfő, aki jelezte, eddig azért hagyták nyitva az iskolákat, hogy megőrizzék a fiatalok mentális egészségét, valamint elkerüljék a hátrányos helyzetű tanulók leszakadását. A zárás alatt azok a szülők, akik nem tudják megoldani a gyerekeik elhelyezését és ezért otthon kell maradniuk, illetve nem tudnak otthonról dolgozni, munkanélküli segélyt kapnak.

A tervek szerint az óvodások és az általános iskolások április 26-tól téhetnek majd visssza az intézményekbe, a középiskolások április 26-tól még egy hétig távoktatásban, május 3-tól a tantermekben folytatják az oktatást - jelentette be az államfő.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.