Bezárnak a zuglói bölcsődék a járvány miatt Közoktatás
Eduline

Bezárnak a zuglói bölcsődék a járvány miatt

A rendkívüli szünet oka, hogy egyre több a megbetegedés, és egyes tagintézményeket már többször is be kellett zárni.

A dolgozók és a kisgyermekek védelmében, valamint a fertőzési gócpontok kialakulásának megelőzése érdekében április 1. és április 16. között rendkívüli szünetet rendeltem el a Zuglói Egyesített Bölcsődék tagintézményeiben

- olvasható Horváth Csaba zuglói polgármester közleményében, amelyet a hvg.hu szúrt ki.

A 12 tagintézményből egy most is zárva van, a többi helyen a beíratott 865 gyerek közül 389 veszi igénybe az alapellátást.

A rendkívüli zárás ideje alatt két ügyeletes bölcsőde, a Mályva Kerületi Vezető Bölcsőde és a Móka-kacagás Bölcsőde működni fog, így azok a szülők, akik nem tudják megoldani, hogy otthon maradjanak a gyerekeikkel, ezekbe az intézményekbe vihetik őket.

A közleményben azt is hozzáteszik: megkésett, de helyes döntésnek tartják, hogy a kormány az iskolai, az óvodai és a bölcsődei dolgozók célzott oltásáról döntött. "Elvárjuk, hogy az ideiglenes zárás végéig, április 16-ig minden olyan zuglói bölcsődei dolgozó megkapja az oltást, aki igényli azt".  

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés
Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák Közoktatás Tóth Alexandra

Vége a covid-oktatásnak, mától újra megtelnek élettel az iskolák

Május 10-től a felsősöknek és a középiskolásoknak is újraindul a jelenléti oktatás. Sokan azonban úgy érzik, ennek még nincs itt az ideje a járvány miatt, mások pedig feleslegesnek tartják, hogy a tanév utolsó honapjára kell visszatérni az iskolákba. Mit tehetnek azok a szülők, aki a továbbiakban is otthon tartanák a gyereküket, illetve milyen járványügyi intézkedésekkel kell számolni az intézményekben? Most minden kérdést megválaszolunk.