Hiába regisztráltak a tanárok, sokaknál azt jelezte a rendszer, nem jelentkeztek Közoktatás
Eduline

Hiába regisztráltak a tanárok, sokaknál azt jelezte a rendszer, nem jelentkeztek

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint sokan kaptak felszólítást, hogy regisztráljanak az oltásra, pedig korábban már megtették.

Az elmúlt egy-két napban több megkeresést is kapott a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) olyan tanároktól, akik arról kaptak értesítést, hogy még nem regisztráltak a koronavírus elleni védőoltásra, így ezt tegyék meg március 29-éig, ha részt akarnak venni az oktatási-nevelési dolgozók csütörtöktől kezdődő oltásában - írja a Népszava.

A felszólítás azonban sokakat meglepetésként ért, hiszen korábban már regisztráltak az oltásra - tudta meg a lap a PDSZ országos választmányi tagjától, Nagy Erzsébettől.

Az oldal szerint többen megpróbáltak segítséget kérni az oldalon feltüntetett telefonos és e-mailes elérhetőségeken, sikertelenül. A PDSZ megkereste az oktatási államtitkárságot, ahonnan azt a választ kapták, az érintettek próbálják meg egy másik e-mail címmel újra feltölteni a TAJ-számukat, mert lehet, hogy rosszul adták meg az adatokat.

A héten kezdik beoltani azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-ig már regisztráltak. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén (csütörtökön), 2-án (pénteken) és 3-án (szombaton) történik meg a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltóponton. A második kör regisztrációs határideje lejárt tegnap éjfélkor. Azok, akik március 29-én éjfélig jelentkeztek a húsvét utáni héten mehetnek majd az oltópontokra a tervek szerint.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés