A héten kezdődik a tanárok oltása, ma még lehet regisztrálni a második körre Közoktatás
Csik Veronika

A héten kezdődik a tanárok oltása, ma még lehet regisztrálni a második körre

A tervek szerint április első napján indul az első kör, az érintettek SMS-ben kapnak majd értesítést a részletekről.

A héten kezdik beoltani azokat az óvodai, általános iskolai és gimnáziumi pedagógusokat, akik március 24-ig már regisztráltak. Az oltásuk a tervek szerint április 1-jén (csütörtökön), 2-án (pénteken) és 3-án (szombaton) történik meg a regisztrációjuk során megadott lakcímhez rendelt kórházi oltóponton - olvasható a kormányzati oldalon.

Akik még nem regisztráltak, ma még megtehetik. A minisztérium levélben kérte azokat a pedagógusokat, akik szeretnék felvenni a védőoltást, de még nem regisztráltak, hogy március 29-én éjfélig jelentkezzenek. Ha ezt megteszik, az ő oltásukra is sor kerülhet a húsvét utáni héten.

A bölcsődei dolgozókat is arra kérik, regisztráljanak. Hétvégén Novák Katalin, a családokért felelős tárcanélküli miniszter megerősítette, hogy az ő esetükben is szükséges a regisztráció.  A nem önkormányzati fenntartású bölcsődékben, mini bölcsődékben, családi bölcsődékben vagy munkahelyi bölcsődékben dolgozók, amennyiben szeretnének részt venni a szervezett oltásban, azt haladéktalanul, de legkésőbb 2021. március 29-e, hétfő, 12.00 óráig jelezniük kell a munkáltatójuknak is - mondta.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés