A tanév kezdete óta négyszer támadtak iskolaőrökre Közoktatás
Eduline

A tanév kezdete óta négyszer támadtak iskolaőrökre

Eddig összesen négy alkalommal indult büntetőeljárás iskolaőröket érintő bántalmazás miatt – közölte a Népszavával az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A lap szerint egy intézményben pedig azért indult belső vizsgálat, mert az iskolaőr túlságosan agresszíven lépett fel egy diákkal szemben, ezt az ORFK is megerősítette.

Egy másik esetben - ahogy már beszámoltunk róla - egy nőt végül a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt, miután egy iskolai eset után többszöri felszólításra sem hagyta el az épületet, ehelyett a tanulók és az iskola dolgozói előtt szidalmazni kezdte, majd a falnak lökte az iskolaőrt.

Iskolaőrök a távoktatás alatt?

Március 8-tól elrendelt távoktatás idejére az iskolaőrök egy részét átvezényelték a rendőrkapitányságokra, ahol bűnmegelőzési feladatokkal bízták meg őket. Egyes iskolaőröket pedig másik oktatási intézménybe irányítottak, az ott szolgálatot teljesítő kollégáig mellé osztották be társiskolaőrként. A szakképző intézményekben, az ott folyó gyakorlatok miatt az iskolaőrök szolgálatellátása a digitális oktatás ellenére is változatlan maradt.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés