Maruzsa Zoltán: Április 7. után is maradhat a távoktatás Közoktatás
Csik Veronika

Maruzsa Zoltán: Április 7. után is maradhat a távoktatás

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára szerint koránt sincs kőbe vésve az április 7-i iskolanyitás.

Kizártnak tartom, hogy a tanév végéig így maradjon a digitális munkarend, de kell ahhoz némi optimizmus, hogy az április 7-i nyitást kőbe vésettnek vegyük. Jelenleg valószínűbb, hogy a jelenléti nevelés és oktatás visszaállítása kitolódhat egy kicsit, de ehhez is látni kell a következő két hét fejleményeit

- ezt a Magyar Nemzetnek adott interjújában mondta Maruzsa Zoltán. Az egyre közeledő vizsgaszezon kapcsán pedig azt mondta, bár nincsenek konkrét számok, a középiskolák döntő többsége élt a kiscsoportos foglalkozások és személyes felkészítők lehetőségével, ez pedig nem okozott járványügyi gócpontot.

Lesz-e szóbeli érettségi?

Az államtitkár szerint a nagy kérdés az, hogy egyáltalán könnyítés-e a diákoknak az, ha nem lesz szóbeli. Szerinte ugyanis tavaly csak az írásbeli időpontjáig volt népszerű, hogy nem lesznek szóbelik, de azután sok kérést kaptak, hogy a diákok szeretnének szóban javítani.

A szaktárca mindenre nyitott, de az érettségi vizsgák forgatókönyvét végső soron az aktuális járványhelyzet fogja meghatározni

- mondta el ismét, a korábban már sokszor elhangzott központi tájékoztatást. "Jelenleg bizakodunk, tavaly is biztonságosan meg tudtuk szervezni a vizsgákat, ősszel a második hullám idején a szóbelik is rendben lementek, tehát normál menetrendre készülünk."

Ezen felül arról is beszélt az Emmi államtitkára, hogy idén szeretnék megtartani a kompetenciamérést, illetve a fittségi méréseket is szeretnék megszervezni. Maruzsa Zoltán úgy fogalmazott, "a tantermen kívüli, digitális munkarend a lehetőségekhez képest zökkenőmentesen működik."

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés