Komoly nyomás nehezedik a brit tanárokra az év végi vizsgák miatt Közoktatás
Eduline

Komoly nyomás nehezedik a brit tanárokra az év végi vizsgák miatt

Ez nem is olyan meglepő, hiszen vírushelyzet miatt idén is a tanárok döntenek az év végi vizsgajegyekről Angliában. A helyzet azonban már most fokozódik, így a minisztériumnak is bele kellett szólnia.

Bár az angol gyerekek nemrég visszatérhettek az iskolákba, ez lesz a második év, amikor a tanárok osztályzatait használják a GCSE és az A-level vizsgák (érettségi és év végi vizsgák) érdemjegyiként. Miután Covid-19 miatt törlték a hagyományos vizsgákat - írja a BBC.

Ez azonban már tavaly sem volt egyszerű menet, sok diák volt ugyanis elégedetlen az osztályzatával vagy a rendszerrel. Egy éve sok középiskolás gondolta úgy, hogy a központi vizsgák nélkül, az egyedi értékelések miatt kiszorulnak a felsőoktatásból. Ezért idén a vizsgák szervezője arra kéri a szülőket ne próbáljanak meg nyomást gyakorolni a tanárokra és bízzanak az ítélőképességükben, amikor az iskolák nyáron a vizsgák értékeléséről döntenek. Bár év végi vizsgákról van szó, már most kérik a szülőket, hogy ne hozzák "kényelmetlen" helyzetbe a tanárokat az osztályzások miatt.

Felröppentek olyan hírek is, hogy az elhalasztások után már nem is lesznek már hagyományos vizsgák a jövőben, ezt azonban Nick Gibb, oktatási miniszter visszautasította és azt mondta, a vizsgákat a következő években megtartják.

Tetszett a cikk? Kövess minket a Facebookon is, és nem fogsz lemaradni a fontos hírekről!

Hirdetés